Vad är en bingopenna

Vad är egentligen en bingopenna och behöver alla bingospelare en? Om du spelar bingo, har du kanske hört talas om särskilda bingopennor, som ofta används i samband med att man spelar bingo online. Alla bingospelare använder sig dock inte av en särskild bingopenna, vilket gör att man kan börja undra över dessa pennor. Vad skiljer dem t.ex. från vanliga pennor, och behöver man verkligen ha en särskild bingopenna om man brukar spela bingo? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel, för att varje bingospelare som läser detta lättare ska kunna avgöra om han eller hon verkligen behöver en bingopenna eller inte.

Vad är skillnaden mellan en bingopenna och en vanlig penna?

Man kan säga att en bingopenna egentligen har ett lite missvisande namn, för en bingopenna är i själva verket inte en vanlig penna, utan snarare en markör, dvs. har ett tjockare sudd, som gör att man kan ”märka” ett större utrymme (dvs. en bingoruta) med ett enda tryck.

Har man andra markörpennor där hemma som man inte använder, kan det därför vara ett alternativ att använda dessa som bingopennor istället för att skaffa en helt ny bingopenna, men eftersom bingopennor är särskilt utvecklade för att användas just vid bingospel, tycker många att de är bättre och smidigare än vanliga pennor. Detta är dock en smaksak, för i själva verket är en bingopenna faktiskt en specialutformad markör.

Vad ska man tänka på om man skaffar en bingopenna?

I så fall är det en god ide att inte använda bingopennan till annat än det som den är tänkt för, dvs. att markera bingonummer med mera. Skriver man t.ex. med en bingopenna, kommer den nämligen att tappa väldigt mycket (onödigt mycket) bläck, då en bingopenna förstås inte är avsedd för detta. Kan man, bör man därför enbart använda sin bingopenna vid bingospel.

Det är dock många som tycker att det är smidigt att ha en särskild bingopenna, som man sedan gör det till en vana att alltid ta med när man ska spela, istället för att behöva jaga runt efter en passande penna varje gång. Om du också tycker så, rekommenderar vi att du avsätter en speciell plats för bingopennan, så att den är lätt att hitta varje gång du ska använda den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *