Bra att veta om online lotto och hur man spelar

Spela lottoVem man än är kommer chansen vara stor att man känner någon som investerar i lotto på ett eller annat sätt. Det kan vara tal om alltifrån skraplotter som har inhandlats i närmaste matbutik till en pågående prenumeration på en lottorad online. Lotto är ett populärt spel som påminner om bingo på många sätt. Om man inte tidigare själv har tagit del av lottospel kanske man frågar sig hur det egentligen går till att spela på lotto samt vilken typ av lotteri man gynnas av att välja.

 

Att välja en lottosida på nätet

Innan vi går igenom hur man köper lotter gäller det först att hitta en högkvalitativ spelsida där lotter säljs. Genom att besöka en jämförelsesida såsom Lottoguiden slipper man att själv jämföra oceanen av olika spelsidor på egen hand. Istället får man en enkelförstådd topplista över några av de bästa spelsidorna på nätet när det kommer till lotterier. Ta en titt på de olika alternativen och välj just den spelsidan som ser ut att passa ens individuella önskemål.

Att köpa sina lotter

Då är en spelsida vald, och i detta skede är det dags att skapa ett konto. Vissa spelsidor kräver att man verifierar sin identitet genom att exempelvis visa upp sitt körkort medan andra endast kräver verifiering via Mobilt BankID.

När registreringen är färdig är det hög tid att välja lotteriet som man vill spela på. Antingen köper man virtuella skraplotter eller så köper man rader där en visst antal siffror väljs. Under den kommande dragningen får man reda på hur många av de rätta siffrorna man har valt, och ju fler rätta gissningar man har desto mer pengar vinner man.

Kostnaden av en lott

Hur mycket lotter kostar beror på lotteriet som man har valt. Det finns lotter som enbart kostar 5 kronor per rad medan andra kan kosta uppemot 50 kronor per rad. I vanliga fall kostar varje lott ganska mycket om den totala vinsten som man kan kamma hem är enorm, så det är upp till en själv vad man föredrar: en billig lott med en mindre potentiell vinst eller en dyr lott med en stor potentiell vinst. Med en hel uppsjö av lotterier från världens alla hörn att välja mellan kommer man säkerligen att hitta en passande variant.